Get Adobe Flash player
Банер
БанерПЛЕВЕН - АТИНА - ДЕЛФИ - п-в ПЕЛОПОНЕС - ПЛЕВЕН

четиридневна

Цена:

 

І ден: Тръгване от Плевен – вечерта. Нощен преход.

 

ІІ ден: Пристигане в град Делфи, разположен в подножието на планината Парнас, недалеч от прочутия Коринтски провлак, е известен с останките на уникално по своите мащаби древногръцко светилище. Мястото е един от най-значимите археологически обекти в Европа и от 1987 година е под егидата на ЮНЕСКО. Делфи е мястото на Делфийският оракул, който според преданията имал безпогрешни предсказания за бъдещето.Тук било поставено началото на Пинтийските игри - предшественик на съвременните Олимпийски игри. Панорамна обиколка на града и възможност за посещение на Архелогическите разкопки и Археологическия музей в Делфи. Настаняване в хотел, нощувка.

ІІІ ден: Закуска, отпътуване за Атина. Посещение на столицата на република Гърция – Атина. Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод: разглеждат се: Арката на Адриан, храмът на Зевс- който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 в. пр. Хр., Президентският дворец, Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото, площад Синтагма, Акропола и др. Настаняване в хотел, нощувка.

ІV ден: Закуска, панорамна обиколка на полуостров Пелопонес с посещение на Епидавър, известен с най-добре запазения античен театър в Гърция от 3 в. Пр. Хр., Нафплио– крайбрежен град - първата столица на Гърция след освобождението и, Микена – един от най-важните центрове в древността, който доминирал около 400 години над голяма част от южна Гърция, а Микенската цивилизация положила основите на класическата гръцка култура. Фотопауза на Коринтския канал-строен от 1881 г. до 1893 г. Завръщане в хотела. Нощувка.

V ден: Закуска, отпътуване за България.

Пристигане в Плевен късно вечерта.

 

Цена:

 

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус 1 нощувка и закуска в Делфи, 2 нощувки и закуски в Атина, туристическа застраховка, екскурзоводно обслужване, панорамни обиколки на Делфи, Атина и екскурзия до Пелопонес..

 

Цената не включва: входни такси за посещение на музеи и други забележителности,

 

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт.

За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител се изисква нотариално заверена декларация за съгласие за пътуване извън страната.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер