Get Adobe Flash player
Банер



ПЛЕВЕН - ИСТАНБУЛ - ОДРИН - ПЛЕВЕН

 Цена:

 първи ден:

1. Тръгване от Плевен. Преминаване на граничния пункт Капитан Андреево.

Възможност за посещение на „Форум Истанбул” – търговски център, в който се намира аквариума „Тюркоазоо”, в който могат да се видят морски обитатели от всички морета и океани по света.

2. Настаняване в хотел, разположен в туристическия квартал Лалели, вечеря, нощувка.

 втори ден:

 1. Панорамна обиколка на Истанбул с автобус и местен екскурзовод на български език. Разглеждат се: Синята джамия (посещение), площад “Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика “Св. София” (отвън), “Топ Капъ Сарай" (Двореца на султаните от Османската династия). Преминаване по моста над Босфора в Азиатската част на града.

2. Свободно време за разходка до Египетския пазар и Капалъ чарши

3. Възможност за разхоска с кораб по Босфора с екскурзовод. Разглеждат се европейския и азиатския бряг на Истанбул - Двореца "Долма Бахче Сарай", някои от султанските джамии и султански сараи, старото военно училище, крепостта "Румели хисар" , старинни къщи, обявени за архитектурни паметници и често използвани като декор за снимане на филми, някои от най-престижните квартали на Истанбул.       

Вечеря, нощувка

 трети ден:

  Закуска. Отпътуване за Одрин и туристическа обиколка на града. Разглеждат се – джамията “Селимие” едно от чудесата на Османската архитектура, строена през 16 в.

  Отпътуване за България.

 Пристигане в Плевен вечерта.

 

Допълнителни обекти: включват се по Ваше желание срещу допълнително заплащане.

Разходка с кораб по Босфора.

Посещение на аквариума „Тюркоазоо”.

 Необходими документи:

 1. Документи за самоличност: задграничен паспорт.

2. Декларации: За всички ученици, които не са навършили 18 години се изисква нотариално- заверена декларация от двамата родителите за съгласие за пътуване извън България. Тази декларация се изисква на границата при напускане на България и е различна от декларациите, които се представят в Регионалния инспекторат по образование.

 ТУРОПАРАТОРСКА ФИРМА "ВИСТ"  съветва:

 Облеклото на участниците в екскурзията да е съобразено със сезона, удобни обувки, чадър, топла горна дреха. Препоръчва се екскурзиантите да си носят сандвичи за първия ден и вода.

 Примерен маршрут по часове:

 ПЛЕВЕН - ИСТАНБУЛ - ОДРИН - ПЛЕВЕН

 

първи ден:

7.00 Тръгване от Плевен. Почивка за обяд в крайпътно заведение за хранене. Преминаване на граничния пункт Капитан Андреево.

15.00 Възможност за посещение на „Форум Истанбул” – търговски център, в който се намира аквариума „Тюркоазоо”, в който могат да се видят морски обитатели от всички морета и океани по света.

18.00  Настаняване в хотел, разположен в туристическия квартал Лалели, вечеря, нощувка. 

втори ден:  

8.00 Закуска,  Панорамна обиколка на Истанбул с автобус и местен екскурзовод на български език. Разглеждат се: Синята джамия (посещение), площад “Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика “Св. София” (отвън), “Топ Капъ Сарай" (Двореца на султаните от Османската династия). Преминаване по моста над Босфора в Азиатската част на града.

 Свободно време за обяд,  разходка до Египетския пазар и Капалъ чарши

14.00 Възможност за разхоска с кораб по Босфора с екскурзовод. Разглеждат се европейския и азиатския бряг на Истанбул - Двореца "Долма Бахче Сарай", някои от султанските джамии и султански сараи, старото военно училище, крепостта "Румели хисар" , старинни къщи, обявени за архитектурни паметници и често използвани като декор за снимане на филми, някои от най-престижните квартали на Истанбул.       

19.00 Вечеря, нощувка 

трети ден:

  8.00 Закуска. Отпътуване за Одрин.

11.00 Пристигане в Одрин, свободно време за обяд, туристическа обиколка на града. Разглеждат се – джамията “Селимие” едно от чудесата на Османската архитектура, строена през 16 век.

12.30 Отпътуване за България.

19.30 Пристигане в Плевен.

 Цена:

 

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, туристическа застраховка „Пътуване в чужбина”, панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език, екскурзоводско обслужване, 2 нощувки, 2 вечери и 2 закуски в Истанбул, посещение на гр. Одрин.

Цената е валидна само за ученически групи.

                                                                                                          За записване и повече информация:


Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен ул. "Дойран" 160 ет.1 офис 103

тел./факс 064/80 34 15; 088/964 65 77; 088/712 88 97;

087/864 65 77; 087/812 88 97; 087/865 02 17; e-mail: 
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер