Get Adobe Flash player
Банер
БанерПЛЕВЕН- АНКАРА – КАПАДОКИЯ – /Каймаклъ-Юргуп/ – ИСТАНБУЛ – ПЛЕВЕН

шестдневна

Цена:

І Ден - Тръгване от Плевен вечерта. Нощен преход.

ІІ Ден – Около обяд пристигане в Анкара, столицата на Република Турция. Настаняване в хотел. Кратка почивка. Панорамна обиколка на града - Цитаделата – издигаща се над града, Музея на малоазиатската цивилизация, който през 1971 г. е избран за "Европейски музей на годината"; мавзолея на Ататюрк, Римските бани – построени от римския император Каракала и използвани почти пет века; колоната на Юлиан, построена в чест на императора, докато е преминавал през града, нощувка.

III Ден – Закуска. Отпътуване за Кападокия. Разглеждане на соленото езеро Туз. Пристигане в хотела, настаняване, вечеря, нощувка.

ІV Ден - Закуска. Екскурзия до подземния град Каймаклъ, използван от християните за скривалище от арабските завоеватели, след което се продължава за долината Соанлъ, осеяна със скални църкви. Отпътуване за Юргюп - главен търговски център, известен с производството на килими, керамика, бижутерски и кожени изделия и с Фестивала на виното, който се провежда всяка година през лятото. Свободно време. Посещение на винарска изба. Завръщане в хотела. По желание посещение на турско атракционно заведение с вечеря и програма (танца на дервишите). Нощувка.

V Ден - Закуска. Отпътуване от хотела. Разглеждане долината Дервент, известна като Розовата долина, долината Гьореме с разглеждане на скалните църкви, Пашабаг-наречена още долината на дивите коне. Отпътуване за Истанбул. Пристигане и настаняване в хотел. Вечерта по желание панорамна обиколка „Нощен Истанбул”. Нощувка.

VI Ден – Закуска. По желание панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език. Разглеждат се: Синята джамия (посещение), площад “Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика “Св. София”/отвън/, “Топ Капъ”/отвън/ - Двореца на султаните от Османската династия. Завръщане в хотела. Свободно време. По желание разходка по Босфора с корабче. Отпътуване за България след обяд. Пристигане в Плевен късно вечерта.

 

ЦЕНИ:

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, 1 нощувка със закуска в Анкара; 2 нощувки със закуски и вечери в Кападокия и 1 нощувка със закуска в Истанбул, водач по време на пътуването, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, медицинска застраховка, разглеждане на долината Дервент, разглеждане на Гьореме, на езерото Туз и Пашабаг, екскурзия Каймаклъ, панорамна обиколка на Анкара.

Цената не включва: куверт за посещение на атракционно заведение (танца на дервишите), разходка с корабчето по Босфора, обиколка „Нощен Истанбул” с екскурзовод на български език, панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод, входните такси на посещаваните обекти, разходи от личен характер.

 

 

Необходими документи:

Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца.

За деца под 18 години - задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца и нотариално заверено съгласие за пътуване от двамата родители.

За записване и повече информация:


Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен ул. "Дойран" 160 ет.1 офис 103

тел./факс 064/80 34 15; 088/964 65 77; 088/965 02 17; 088/712 88 97;

087/864 65 77; 087/812 88 97; 087/865 02 17; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 


ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер